jueves, 23 de junio de 2016

El PSC fa una crida a Tarragona per reclamar el vot dels indecisos oferint el seu bagatge històric

Meritxell Batet, Joan Ruiz, Oscar López i Josep Fèlix Ballesteros, al final del míting. Foto: Tarragona21

El PSC ha llençat avui els darrers arguments en el míting central a Tarragona que passen per recollir el vot desencantat socialista que va anar a parar a mans de Podemos el 20-D passat, i ho ha fet oferint la fiabilitat del seu projecte i el d’un passat que es remunta als inicis de la transició dmocràtica.
 
Meritxell Batet, la cap de llista per Barcelona i nova figura emergent del partit, ha preguntat als catalans “si amb sinceritat veuen algú millor per governar que Pedro Sánchez, un millor equip, amb un millor passat i amb un millor full de serveis, que a més és capaç d’anar a Brussel·les a renegociar el dèficit”.
La crida als indecisos ha tingut un públic objectiu al que s’ha dirigit especialment Batet: les dones, però també la gent gran i els joves, “aquests 800.000 que han abandonat el país els darrers anys” per l’elevat atur juveil que es viu al país. El 26J, els socialistes volen “un cessament en ple del Govern, començant pel seu president i acabant pel ministre de l’Interior”, Jorge Fernández Díaz, de qui ha titllat de “vergonyós” l’episodi d’espionatge polític que s’ha conegut aquests dies. Batet ha demanat la dimissió, com també ho ha fet Óscar López, que l’ha precedit.
El PSC “és l’unica alternativa al PP”, ha subratllat la candidata, un PP que “ha degradat la democràcia”, amb “corrupció, amb trames que fan vergonya, fent un ús partidista de les institucions. Això és indecent i grevíssim”, ha destacat. Els socialistes són una alternativa “a la dreta, que ha precaritzat la feina creant la figura dels treballadors pobres”. El PSC és també alternativa als independentistes, “que no tenen un projecte”.
El públic ha omplert la sala d’actes de la Facultat de Jurídiques. Foto: Tarragona21
Unidos Podemos ha estat també objecte dels dards llençats per la candidata, interrompuda sovint amb forts aplaudiments: “El PSC no es rendeix ni s’amaga. Nosaltres no vam ser creats en un plató de televisió ni en una universitat, sinó defensant els drets dels treballadors i ens sentin orgullosos dels nostres principis, la defensa de la llibertat, la igualtat i la tolerància”.
L’orgull del passat socialista
L’orgull del passat socialista ha estat l’argument usat també per Oscar López, membre de l’executiva del PSOE, mentre que Batet ha recordat que “els governs socialistes són els que han aconseguit els grans avenços socials i democràtics”.
En matèria nacional, Batet ha defensat la reforma federal de la Constitució “reconeixent els drets històrics de Catalunya, però també els socials, amb més drets fonamentals, els mediambientals i transformant les institucions democràtiques”.
El dirigent del PSOE Oscar López ha estat especialment agut en la seva intervenció, afirmant que el PP “limita al nord amb Suïssa i al sud amb Panamà”, mentre que Podem “limita a l’est amb Grècia i a l’oest amb Veneçuela”. Ha demanat el vot als socialistes afirmant que amb Unidos Podemos “no pot governar amb 25 partits” que el formen.
L’exalcaldessa del Vendrell, Helena Arribas, fent una foto a Mertitxell Batet i acompanyants. Foto: Tarragona21
Al seu torn, el candidat per Tarragona, Joan Ruiz, ha afirmat que Rajoy “ens ha portat pel carro del pedregal”. Ruiz ha posat en solfa que a Catalunya “estem en mans d’indocumentats, de polítics que escapen de la realitat i prometen viure com Alícia en el país de les meravelles”. Al govern central l’ha acusat de la “davallada en inversions que ens pot deixar sense indústries”,  i que l’estació de tren de Tarragona “no la puguin usar els discapacitats”. Ha manifestat que “els 166.000 pensionistes que estan preocupats” per la davallada de la guardiola de les pensions, i també ha recordat que les dones “cobren un salari un 24 per cent inferior al dels homes”.
La tarda de míting a la sala d’actes de la Facultat de Jurídiques de la URV, que s’ha omplert, l’havia obert l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha acusat els governant del PP “de no mirar-nos a la cara” pels incompliments constants amb la ciutat, “en l’execució del Corredor del Meditrani, en els Jocs de 2017, en les polítiques socials, les retallades, en l’A27. És una mentida rera mentida”, ha destacat.
Seguint en la línea de revaloritzar el passat d’un PSOE governant, ha posat sobre la taula “la major inversió de l’1 per cent cultural feta per al Pont del Diable en època de Zapatero”, o l’impuls que l’aleshores ministre de Foment, José Blanco, va fer del Corredor Mediterrani.